11.05.2012 | 10:07

Mé okolí mi sice fandí..

  ..ale popravdě si myslím, že většina lidí ani neví kam jedu. „ No jasáááán, Patagónie…, to jsou bývalé Uhry, čili Maďarsko??..Nééé, vlastně Rumuni – ..to jsou patagonci jako hrom!...“. Trefí –li někdo Jižní Ameriku, zpravidla přesně neví kam že to všechno nacpat. Ono, není se zač stydět. Ona ta Patagonie zrovna ve zprávách často nefiguruje a v seriálu Ulice o ní dokonce dodnes nepadlo jediné slovo. Pro ty trochu neposedné se stala Patagonie známou hlavně díky národnímu parku Torres del Paine, ve kterém si jistý Jirka Šmiták vařil na vařiči roku 2005 lečo, čímž nechtěně shořelo 10 procent přírodního parku. V této části světa je tudíž lepší říci místním, že jste berberský radikální fundamentalista z Laosu, než že jste ogar z Čech. Dalším patagonským skvostem je ledovec Perito Moreno v parku Los Glaciares, ze kterého padá čelist všem propagátorům globálního oteplovaní, neboť ledovec stále nabývá. Díky tomu se u něj minulý rok nechal vyfotografovat náš pan prezident,  aby poté prohlásil: „ dyť sem to řikáááál“. Aby se člověk k těmto skvostům doštrachal, musí využít argentinskou stranu hor a větrnou cestu RN 40, či použít tu chilskou po cestě Carretera Austral. Carreteru nechal postavit generál Pinochet v sedmdesátých letech, neboť mu někdo ráno u snídaně sdělil, že i tam dole žijí lidé. Byla tak zbudována jedna z nejkrásnějších a zároveň nejdrsnějších cest světa plná kamení, děr a bláta, prostupující přes tisíc kilometrů divočinou a končící v osadě Villa o´Higgins. Tím se místním divochům splnil sen a mohli si jet konečně nakoupit do Makra. Důležitou součástí Patagonie je i neutuchající vítr, vichr, uragán a déšť. Jste- li milovníci pouštění draků, nebo s oblibou hážete chrchly jen tak do větru – v Patagonii máte jistotu, že přeletí kontinent….a navíc při tom zmoknete.

  Je zbytečné se nadále rozepisovat o této části Jižní Ameriky. Pro část populace jde o nejkrásnější místo na planetě, pro ty druhé je Patagonie ekvivalentem slova Prdel. Rčení „ táhni do řiti, k čertu, do pekel“, lze prostě nahradit „táhnutím do Patagonie“. A věřte mi, tuhle urážku já beru!Coolvacheron constantin replica

P.S - jen pro inspiraci pár fotografií z plánovaných etap....Zasnili jste se? Nedivím seWink

 

On the occasion of the centenary of the brand, Omega launched the Centenary Centennial Watch in 1948, which is the first limited edition watch with Omega self-winding movement and precision watch certification.fake rolex The Centenary Centennial Watch combines precision and practicality with the positive market response Omega believes that the watch for the release of the precision automatic watch series has matured.

La Paz
Antofagasta
Santiago
Temuco
Bariloche
Puerto Montt
Cochrane
Porvenir
Ushuaia
6 446 Km
Pavel už je v cíli a celkově našlapal

Copyright © 2012 Patagoniabike.cz