18.10.2012 | 23:14

Čas se nachyluje. Pomalu, ale jistě..

    ..ale nééé. Času je ještě pořád fůra. Například letadlo, kterým mám odletět z Vídně,  projde do té doby ještě 6x servisem výškových klapek, kapitán letadla se ještě 745x dohádá s manželkou a jejich fenka do té doby otěhotní…Ale štěstí přeje připraveným. Tím myslím „ připraveným na cestu, podmínky, hlad, zimu a možná i plané neštovice“.

    Abych byl tedy připraven, pokračuje stále můj neverending story (pro ruštináře : nikdy nekončící příběh) v chození k zubaři. Moje huba je již natolik přeplátovaná, že kdybych jel do San Franciska na Mistrovství Dokonalých Tlam (MDT), odvezu si minimálně stříbrnou sošku. Tohle jsou ale záležitosti příprav zdravotních. Ty se nepočítají, neboť zdraví mi úplně kašle na to, jestli jedu do Addis Abeby, nebo do Beňova. Prostě, když něco bolí, tak to bolí,…a nejde-li to vyloupnout, vyříznout, případně vykakat,.. musí se to vyležet…Zdraví tedy momentálně neřeším.

    Já teď mám na mysli přípravy technického rázu. Je prostě potřeba pořádně ozkoušet vše, co je nové, co se má točit, kouřit, hořet, nepromokat, promokat..atd. Neboli takzvaný: outdoor hardware. Hodně se člověk dozví z návodu, ale občas ne. Hlavně, pokud máte například návod k vařiči ve francouzštině. Ne že bych francouzsky neuměl, ale například větu z návodu : lubrification de la coupelle de la pompe  , jsem zatím nikde neslyšel, ani mi ji nikdo nešeptal. Moje překladová dedukce mi napovídá, že lze větu přeložit jako : namažte si v koupelně pumpu. A jelikož dbám zásady příprav – tak mažu.

   Mimo jiné, v neděli jsem vzal k řece Bečvě svoji ženu i s dcerkou. Úkol zněl jasně: - vyzkoušet novou filtraci na vodu a nový vařič na tekutá paliva, neboli: přefiltrovat vodu z jedné z nejšpinavějších řek na planetě, připít si s rodinou na zdraví, ze zbytku vody udělat čaj na vařiči, dát napít rodině, obejmout se…napočítat do sta, a případně se poté veselit z přežití. Vše dopadlo na jedničku. Vody jsem do sebe plácnul skoro půl litru, než sem si všimnul, že mám chybně zapojený filtr, čaj rodině chutnal …, a jelikož sem viděl proletět ledňáčka, tak je mi jasné, že Bečva není až tak odporná stoka. Po návratu jsem ještě v rámci pokusů a příprav dobil veškerou elektroniku externím solárním zdrojem Powertraveller. Neděle zapůsobila na moji ženu natolik kladně, že se mne před usnutím zeptala: „ když máme filtraci na vodu, vařič na všechny typy paliv a solární zdroj energie,…to bychom mohli přežít atomový útok, ne?“ Na to jsem neměl odpověď. Tedy alespoň do té doby, dokud budu mít francouzské  manuály.

Product designer Werner Aisslinger and partner Tina Bunyaprasit, the creative team at Aisslinger Studio, and NOMOS's own designer designed this bold watch together. From the Museum of Contemporary Art in New York (MoMA) to the V&A Museum to the Vitra Design Museum, his works are favored by exhibitions around the world. The dial is inspired by the racetrack,replica breitling whose linear design is displayed on the edge of the dial and on the small seconds hand. The narrow date window can display three different dates at the same time, namely yesterday, today and tomorrow at a glance.replica hublot In addition, the watch has a quick date adjustment function that can be easily adjusted by two-way operation of the crown. Aisslinger and Bunyaprasit are delighted with the news: Designing a mechanical watch is a very meaningful project and to win the Good Design Award now is even more amazing. It's a good start for this year.

    Jeden z velkých zátěžových testů ovšem plánuji na tento víkend. V pátek o páté hodině polední totiž usednu na svého kompletně osedlaného oře a vyrazím směrem na západ. Jízdu ukončím v neděli 12:00, to abych se měl čas vrátit nějak domů. Většina z Vás tedy může dát tip, kam že si myslí, že se člověk může za takovýto čas prošlapat. Účelem této Long Distance jízdy je vyzkoušet spacák, karimatku, stan a pyžamo,….a taky zimu za nehty. Jasně, že sem mohl tento pokus realizovat doma na zahradě a rozbalit tam privátní bivak. Žena ovšem tvrdí, že sousedé by měli dojem, že mě vyrazila z domu…. Než být tedy v očích sousedu za nulu, případně debila, raději vypadnu za hranice všednosti. HowghCool

La Paz
Antofagasta
Santiago
Temuco
Bariloche
Puerto Montt
Cochrane
Porvenir
Ushuaia
6 446 Km
Pavel už je v cíli a celkově našlapal

Copyright © 2012 Patagoniabike.cz