26.05.2012 | 12:24

Ve chvíli..

  .., kdy se rozhodnete zdolat širé lány, popřípadě kus světa – potřebujete nějaké vrozené atributy. Z těch nejzákladnějších bych vybral  : houževnatost, ctižádost, odvahu, touhu, skromnost, morálku, cílevědomost… Já to zjednoduším, neboli zkrátím na : houževnatost, touhu a  peníze. Bez těchto dvou vlastností a jedné potřeby můžete jet tak leda do Hlohovce, popřípadě  - jak říká můj kamarád – do Čiernej pod Bruchom.

  Touhy, té já mám na rozdávání. Když mi dáte prostor, abych mluvil o svých touhách – zasviním Vám tím hlavu, pokoj ba i celou zahradu. Zdědil sem dokonce touhu  vidět věci lepší než jsou, což je ochranná známka naší rodiny. Abyste pochopili – když u nás zazvoní nad ránem člověk s běžným jménem Armid  Grimmashvilli s tvrzením, že mu u Brandýsa kleknul jeho kamion s nákladem šlechtěných prasat pro holandskou královskou rodinu a že potřebuje 4 237,-Kč na novou klikovku – neváháme ani vteřinu. Přidá-li k tomu navíc rodinou tragedii, kterak jeho matku v Gruzii zabil na poli meteorit a otci z toho pukly žalem obě kolena – zaokrouhlíme na pět tisíc a ještě ho hodíme na nádraží. Lhal?? Nevadí, děláme si svět lepší. Mé okolí mne dokonce přiškrcuje, neboť prý někdy přeháním. Omyl!! Já to jen prostě vidím lepší, veselejší, vtipnější..Realita je klišé. Realitu máme na dosah. Tudíž, překroutím - li to na svoji cestu. Touha po poznání mne žene kupředu a mám to navíc  ulehčeno svým pozitivním vnímáním slunečných dnů, cest z kopce a dobráků podél cest. Nesnažte se mi to vymlouvat.

  Houževnatost společně s „ prostrachuděláním“ jsou taky důležité položky. Není důvod předkládat houževnatost na cestách,  jako nutnost rochnit si večer co večer ve vlhkém stanu a vlhkém spacáku, až z toho máte pocit, že Vám roste v podpaždí mech. Nebo, že po celodenním šlapání do kopce usrknete vodu z kaluže, hodíte pod jazyk kostku cukru, sníte nafouklý jogurt a zvoláte do údolí : „ jsem houževnaté prasééé, kdo je víc“. Nikdo Vám totiž neodpoví, neboť dole v údolí jsou všichni po večeři, koupeli a čumí u vína na Výměnu manželek. Houževnatost je prostě  dar a u každého z nás má jiný level. Já byl k houževnatosti vychováván již od dětství, neboť v rámci úspor se naše rodina koupala v jedné vaně , jedné vodě a to v pořadí: matka, otec, bratr, prádlo na máchání a pak já. Poté se onou vodou - tedy pokud ještě tekla -spláchnula toaleta. To Vás vycepuje. Také si vzpomínám, že paní učitelka do čtvrté třídy oznamovala rodičům, že houževnatě lžu. Hlavně o jejich povolání. Z otce jsem ustavičně dělal ředitele Meopty a z matky primářku na ortopedii. Alespoň jsem jim díky tomu sjednal respekt na třídních schůzkách – tedy než se na to přišlo. Vidíte? Houževnatost a  touha – jak se nám to potkalo !

  A neposlední řadě jsou to peníze. To není vlastnost, to je děs. Peníze jsou zeď, přes kterou musíte přelézt na své vysněné cestě. Pokud na tu zeď nevyskočíte – jsou Vám ony zmíněné cestovatelské vlastnosti k hovnu a cesta vede…k šípku. Máte tucet možností a jen dvě jsou reálné. Šetřete na cestu s rozpočtem ku dvě stě tisícům tak nějak potají doma z výplat a brigád, naučte jíst ženu a dítě březovou kůru, zaveďte opět styl rodinného koupání popsaný výše, sežerte psy, pronajměte dům 30ti mi vysokoškolákům a přeorejte jim zahradu na marihuanové pole, nežijte, nepijte a začněte hrávat s kapelu Kabáty. A buďte ve střehu, neboť do šesti let vyrážíte na cestu!  To je varianta A.

  Variantou B se samo sebou rozumí – pokusit se sehnat část peněz tak nějak svobodně. Přesvědčte lidi, kteří mají stejné cítění jako Vy, že chcete udělat dobrou věc a že jejich vložená koruna do Vaší cesty se jim vrátí jinak, než hmotně. Pokuste se motivovat ostatní , svým přístupem k životu. Bude-li se jim to zamlouvat, podpoří Vás a Vy budete mít jistotu, že jednou podpoříte je. Zahrajte jim na koncertech oblíbené písničky, budou –li je chtít repete – nechejte si vlepit do obličeje stovku. Mluvte kdykoliv a kdekoliv o Vaší cestě. Nejlépe u piva. Zvedne-li někdo u pátého piva nad hlavu peněženku aby podpořil Vaši cestu – okamžitě mu ji seberte, neboť zítra bude pozdě. Jen pozor, ať si to nespletete s obyčejným placením útraty! A hlavně – až do odjezdu nenasírejte svoji ženu. Každá žena totiž drží kasu a je možné, že Vám bude chybět pět tisíc na letenku. Většina žen je schopna oněch pět tisíc vykouzlit do tří minut z tajné skrýše, rafinovaně ukryté v Papinově hrnci.replica iwc

Takže tolik předběžně o úskalích, či kladech výletu. Nechce někdo z Vás na pivo??Cool

 

Apropos Verbindung zur Disk“: Vielleicht kommt keine Uhr n?her als Rolex Dinton, insbesondere das ?Paul Newman“-Modell, das Sammler unbedingt verfolgen. fake rolex kaufen Seit Jahrzehnten bietet Rolex die Daytona Panda Dish zur klassischen und robusten Edelstahlversion an, die Edelmetallmodelle hinzufügt. Die Rolex Daytona 116519LN ist die ikonische Daytona-Version aus 18 Karat Wei?gold. Die Uhr hat einen Durchmesser von 40 mm, eine schwarze Keramiklünette und ein Kautschukarmband. Die drei schwarzen stehen in starkem Kontrast zum strukturierten Hintergrund aus Edelstahl und interpretieren den Charme der klassischen Panda-Scheibe.

La Paz
Antofagasta
Santiago
Temuco
Bariloche
Puerto Montt
Cochrane
Porvenir
Ushuaia
6 446 Km
Pavel už je v cíli a celkově našlapal

Copyright © 2012 Patagoniabike.cz