21.05.2012 | 09:54

Přesně týden mi chybí do srdečního testu..

..ono, není srdeční test jako srdeční test. Někomu stačí, že mu jeho milá napíše po čtrnácti dnech z Palerma pohled se slovy „ chybíš mi bobánku“ a je z toho srdeční test. To já mám na mysli něco jiného. Celá moje další cesta měla a má od samého počátku jiné startovní místo, než jaké je uvedeno na stránkách. A sice bolivijský La Paz. Santiago de Chile je vlastně druhou,  přestupní stanicí – a to v případě, že neprojdu „srdečním testem“!! Odstartovat v bolivijském La Pazu totiž znamená, začít cestu ve výšce bezmála 4000m nad mořem a pokračovat přes Altiplano do skoro pěti tisíc metrů. Pět tisíc metrů, mám vlastně z domu do Přerova. Nebo za Majetín. Což je vlastně prd. Ovšem těch pět tisíc, když se zvedne nahóru, ..tak už se Vám motá kebule, pletete nohama, z každého otvoru Vám vytéká nějaká tekutina, melete hubou naprázdno a dýchá se Vám tak špatně, jako když Vás v dětství dusil starší bratr za to, že jste mu přetrhli kazetu s Bee Gees. Tak tohle se může stát,….a nemusí. Tělo totiž na výškovou nemoc reaguje u každého jinak. Zatímco jeden volá mamince již na vrcholu sjezdovky v Čenkovicích, druhý může honit motýly v šesti tisících na Kavkaze. Já tudíž odmítám uvrhnout své tělo do stádia přirozeného procesu  a podrobím se zátěžovému testu u odborníka. Test bude trvat dva dny a řekne zhruba toto: „ zapomeň na Altiplano“, „ klidně si dej to pošahané Altiplano“, nebo „ ..sestro, pacient pláče a volá maminku. Vyhoďte ho“ !!

  Start v bolivijském La Pazu bude mít za následek nucenou aklimatizaci. Což jsou zhruba čtyři dny v baru U Čtveráka na hlavní třídě. Samotné Altiplano je náhorní plošina, kam se vydává člověk jen zřídka a ti kdož v této výšce žijí jsou napůl blázni, napůl přežvýkavci koky a napůl lamy – což máme dohromady již tři půlky:-). Těch tisíc kilometrů přes Altiplano v bláznivé výšce, přes úžasná solná jezera, sopky a všudypřítomný vítr, prach a kamení bych měl zakončit sjezdem na poušť AtacamaChile. A to zrovna v době, kdy tudy bude prohánět Loprais svoji Tatru na Rallye Paříž – Dakar. Budu – li tedy padat z výšky 5000 metrů k moři, půjde o nejdelší sjezd v mých dějinách, což také znamená nejvíce sežraných much v mých dějinách. Jestli poté budu muset brzdit kvůli nějakému blbému rallye v půli sjezdu – budu tak, ale tak nasrané – že je vlastně dobře, že si ten test na srdce dělám. Tudíž prosím – držte palce. Už jen týden!!tag heuer replica

P.S – Jelikož vím, že máte rádi fotky – malá ochutnávka plánovaného přejezdu Altiplana.

 

Das Panda Dial wurde Mitte des 20. Jahrhunderts eingeführt und gibt es seit 60 Jahren. Dieser Name bezieht sich auf das Chronographen-Zifferblatt mit wei?em Hintergrund und schwarzem Hilfszifferblatt,replica vacheron constantin dessen klassisches Erscheinungsbild über Jahrzehnte hinweg geblieben ist. In diesem Artikel stellen wir vier moderne Luxusuhren vor, die mit ?Panda Disk“ entworfen wurden.

La Paz
Antofagasta
Santiago
Temuco
Bariloche
Puerto Montt
Cochrane
Porvenir
Ushuaia
6 446 Km
Pavel už je v cíli a celkově našlapal

Copyright © 2012 Patagoniabike.cz